Thursday, August 30, 2012

Geng Baju Oren

Assalam wbt !!

Ahaa!! Masuk hari ni dah 12 hari kita berada dalam bulan Syawal. Wahh!! Sedar tak sedar kan. Sekejapan masa berlalu meninggalkan kita. Sekejapan juga kita seakan lupa, makin laju masa meninggalkan kita, makin cepat kita akan meninggalkan dunia.

Haa masa Syawal ke-empat, aku dan kazen-kazen aku ada beraya di rumah atok saudara di Mersing, Johor . Dan, dengan bangganya kami sedondon memakai t-shirt SAG warna oren!! Hahaha terasa pelik je bila beraya rumah orang pakai t-shirt. Tahun-tahun sebelum tu, kami masih memakai pakaian kurung buat perempuan dan lelaki berkemeja.

Itu semua idea salah seorang kazen aku laa, Ekaa!! Malam tu, Ekaa, EllMo , Hann, Kirin, Amin and Iq keluar untuk membeli baju. Kami-kami yang lain ni terpaksa duduk dirumah sebab cuma Kirin je yang rajin nak memandu. Yang lain PEMALAS!!

So, bila diorang balik berbungkus 12 helai baju t-shirt SAG warna oren. OMG!! Lepas tu, kitorang deside nak pakai waktu bila dan TUPTUP ada cadangan pakai waktu ke Mersing, esok. Oh!! Aku semestinya tak setuju. Malu!!

Tapi, sebab kami gunakan sistem demokrasi. So, nak tak nak kena juga pakai bila majoriti menyokong usul tersebut. Jadilah kami 12 orang sebagai Geng Baju Oren hari tu.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...